Tuesday, November 8, 2016

Seorang Affan Benyamin

Ya Allah, it has been a long time since I've been here. Fattah's all grown up (just reached 2 you over dramatic mama), and gave birth to another hero, Affan Benyamin. I'll tell you how we came out with the name.

Right now, I'm in NICU Hospital Shah Alam, accompanying Affan who is not well-prolonged jaundice and high fever of 38degrees. One of the nurses told me that number is quite serious for an infant. So ummi redha. Kita sama-sama sambung saki baki pantang kat sini. Hati sayu juga ingatkan kat Fattah, abi asyik cakap dia cari ummi. Waaa. Mana pernah berenggang dengan ummi kan.

Abi cakap ada hikmah di sebalik semua ni. Ummi dapat pantang dan fokus kat Affan je (ye betul, pantang dengan abg Fattah sangat penat). Ummi betul-betul need time out sebelum bertukar jadi lioness. Haha.

Hikmahnya hari ni ummi dapat tatap Affan lama-lama, comel juga anak ummi ni. Hihi. Cepat sembuh Affan (dan Ummi) sebab habis pantang, kita enjoy!

Friday, July 31, 2015

Kurus? Naturally

Assalamualaikum!

Hari ni nak cerita pasal dua lagi produk Hai-O, yang digabungkan kebabomz meletuppzz jadi #setperutkempis yang dah viral kat instagram dan facebook iaitu Mineral Coffee and Garlic.

Kalau nak kurus dan nak hilang ilusi perut maju ke depan tu, boleh la cuba set perut kempis ni. Set ni dah membantu ramai orang untuk kurus dan juga antara reason kenapa ramai join jadi entrepreneur Hai-O. Apa yang bestnya dua benda alah ni?

Mineral Coffee dulu eh?
Kopi mix ni bukan sahaja sihat malah berkhasiat. Selain aroma kopinya yang wangi menusuk kalbu, kalau bancuh kat office ni boleh mengundang kemarahan akibat tidak share haha, malahan kopi ini mendatangkan banyak benefit kepada peminumnya. Sebabnya dalam Mineral Coffee ini ada Garam Buluh. Apa bagus sangat Garam Buluh tu?

Garam Buluh kalau ikut kata orang-orang Cina untuk panjang umur. Haha. Atau dalam erti kata lain sihat sampai tua la. Tengok je la kat hospital, yang banyak warded orang tua kene diabetes, sakit kidney semua majoritinya orang cina ke melayu? Jawab sendiri ye.

Garam Buluh ini bersifat alkali, jadi ia akan bantu neutralize acid berlebihan dalam perut terutamanya ketika lapar.That's way consumer yang ambil mineral coffee masa breakfast kenyang sampai tengah hari. Elok juga, tak mengunyah je kat office, bagi perut rehat, minda fokus pada kerja. At the same time, dah tak makan tu boleh la kurus!

Kenapa tak telan je garam buluh? Lagi senang nak kurus? huishh, garam buluh ni kalau bau tak boleh nak telan dek tekak. Sebab tu dicampurkan dengan kopi, supaya mudah diterima tekak.

Satu lagi yang saya suka pasal Mineral Coffee ni ialah ianya juga adalah source of energy dan proven milkbooster untuk saya. Selalunya lepas saya direct feeding mesti pump dapat sikit je. Tapi sejak consume Mineral Coffee saya dah boleh buat stock. Stay-at-home pun boleh buat stock! Rare ni! hehe. Husband pun belikan saya deep freezer untuk simpan stock susu Fattah, Alhamdulillah, mudahan dapat susukan Fattah sampai umur 2 tahun.

Ok, enough babbling! Mana nak dapat mineral coffee yang digembar-gemburkan? Of course la from ika! hehe. Tengah ada promosi as below, or keep yourself updated by following kedai kecik saya di instagram @sapphira_dream. Whatsapp nak borak- borak dulu pun boleh 0197772600 :)






Wednesday, July 1, 2015

photo-ready skin! with BBPlus Collagen

Assalamualaikum!

Maaf lama menghilang, tak ada laptop at the moment, sekali bila dapat wahhh seronoknya menaip! hahah.

Okay, tujuan 'timbul' harini sebab nak share kebaikan BBPlus. Seronok sangat bila mentor cakap "okay, hari ni kita war-war kan BBPlus". Something i can babble a lot on! haha.

Betul, bila kita dah cuba, baru senang nak share.

Hmm, biasala kan sejak jadi mak-mak ni memang tak sempat nak melawa, letak foundation ke apa ke, tudung pun pakai tudung sarung je. Masa lepas pantang tu memang nampak tua la, dengan eyebagnya, dengan badan out of shape nya.

Masa bujang dulu patutnya dah start consume dah untuk prepare body, sebab semakin meningkat usia, semakin menyusut kolagen yang ada dalam badan kita. hmm, mesti pelik kan? eh kolagen ada dalam badan? Ada, kat mata, kulit, joints, rambut dan organs. Kita ni ladies, go through birth, kerja lagi, kemas rumah lagi, lagi cepat la badan dan kulit kita tua sebelum usia. Tengok kesan kekurangan kolagen kat gambar bawah ni. Gulp!




Ika dah masuk kotak ketiga dah amalkan BBPlus, Alhamdulillah, kesannya positif. Jerawat kecil kat dahi dah tak naik- naik, sakit joints kat belakang lutut dan tulang belakang sejak pantang dah hilang, kulit wajah pun dah tak nampak kusam. Ni nak share gambar masa dalam kotak pertama BBPlus lagi. No filter or edit ok? Hehe.



Happy sangat! Kalau tak makcik- makcik tegur "kenapa nampak tua sangat?". Kulit dah cerah, merah- merah gittew. Hiks. Jom tengok apa sebenarnya yang BBPlus buat kat consumer dia? Kita tengok kebaikan consume BBPlus ok,




Sebenarnya, kebaikan BBPlus ni beyond kecantikkan sahaja. Tapi biasa la kita hidup dalam dunia selebriti, materialistik. Kecantikkan tu lebih penting dari kesihatan. Hehe. Joking! Tapi betul la, siapa tak nak cantik kan? Suka bila dipuji, 'Wahh, anak 3 pun nampak macam darjah 6!' Suka kan? 



Cara nak consume pulak mudah je. Bancuh 1 sachet BBPlus dengan 150ML air masak. Bertuahkan ummi guna cawan Fattah. Hehe. Ni masa awal- awal tak reti agak 150ml, lepas tu senang dah agak airnya. Consume best before hitting the sack, sebelum tidur ye! Rasa sedap macam ribena, sehingga menjilat tepian bibir. Hahah.

1 kotak BBPlus mengandung 20 sachets which is good for a month. Masa datang bulan jangan consume ye! Easy peasy kan?? Tak payah dah nak rebus rumpai laut lepas tu nak letak dalam jelly supaya sedap tekak menelan. Sekarang ada dalam sachet je, tinggal bancuh je. 

Nah ni nak bagi lagi suka ni, ika nak bagi harga promo untuk BBPlus, bagi sesiapa yang nak cube.
Mudah je. whatsapp ika at 0197772600, dengan ayat "miss, saya baca kat blog pasal BBPlus.." 
PASTI, GERENTI dapat harga special.

1 kotak BBPLUS COLLAGEN
NP: RM198
Ika's price: RM178! SAVE RM20!

Combo Buy 4 Free 1 (until August 2015 only)
NP: RM792
Ika's Price: RM 710! SAVE RM82!

Cepat-cepat! Tengah baik hati ni! hehe.
okay, until next time! As-Salam! Be good to one another!