Tuesday, August 31, 2010

Transformasi

Antara ketiga-tiga gambar ni, mana yang paling elok?Hahaha



p/s: Selamat Menyambut Kemerdekaan Tanah Melayu yang ke-53

Friday, August 27, 2010

'Lepak'ing

Hari sabtu lepas aku melepak bersama-sama fan ARSENAL di Ampang. Plan kitorang nak lepak di Old Town tapi takde skrin besar pulak. So, kitorang decide lepak kat mamak tepi ampang point je. Sekali-sekala jadi 'humble' dengan melepak kat mamak tak memberi masalah pada kami. Haha.

Kutuk-mengutuk member banyak diselang-selikan semasa game. Tu tak masuk lagi kutuk bengang kat mamak yang saje block view. Ingat kitorang datang nak tengok perot depa ka?Dah mintak ais kosong 3 kali baru sampai ke meja benda tu. Lain kali sumpah kami tak mau jadi 'humble', baik lepak kat tempat mahal-mahal je. Baru ade class, lagipun servis pun sama lembap dengan mamak.

Dh minum-minum sampai 0130am, budak-budak ni mau shisha pulak. Memandangkan mamak tu tiada shisha, terpaksa la kitorang tuka port. Menuju ke The Castle. Sampai sana terkejut gila, ramai nak mampus orang. Ye la, malam minggu kan. Parking kereta punye la jauh, kalau jalan kaki mau habis 1 puzzle sudoku level extreme. Tapi nasib aku baik malam tu, ade transport servis dari kereta ke kedai. Kalau tak memang exercise la aku malam tu. Haha

Aku, arip dan labi minum Barbican sahaja. 'Kimsun' bukan nama sebenar pulak order kopi ape ntah dan shisha berperisa 'GRENADE' + nenas. Rasa dia memang perghhhh, sukar nak gambarkan. Memang tak sedap langsung! Dah la tak sedap, tersedak aku hisap benda ni. Tak cukup dengan tersedak, batuk dan pening tahap gaban datang menyusul lepas tu. Memang budak-budak ni pun mengalami masalah yang sama dengan aku. Semua surrender, menyesal order perisa ni.

Perisa GRENADEni memang telah menewaskan kami semua. Pulang la kami ke rumah dengan perasaan hampa, sambil diiringi dengan rintik-rintik hujan yang semakin menggila seolah-olah mentertawakan kami. Sampai rumah aku tidur sebab pening tahap gaban, tapi sahur mesti bangun punye sebab dok kat rumah ni makan best... Hehe

Barbican

Kopi perisa apa ntah-saiz extra small cawan dia


Masing-masing dh biol

Arip control macho, padahal nak terbatuk

Labi version naga habis gas


p/s: Arsenal menang 6-0 ke atas Blackpool pada malam itu.



"In Arsene We Trust"


Friday, August 20, 2010

half of my heart


dont say a word just come over and lie here with me,
because im just about to set fire to everything i see,
i want you so bad, i'll go back on the things i believe,
there i just said it,
im scared to forget about me.

Thursday, August 19, 2010

do i know my boyfriend? pfft. duh.


1. He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
Astro SuperSports in HD, National Geographics, CSI, House.

2. You're out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Bf tak makan salad. perut melayu makan ulam. but he eats anything anyway. thousand island.

3. What's one food he doesn't like?
this is hard. dia tolak batu dengan kayu ja.

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
teh o beng.

5. Where did he go to high school?
SMKA Tangok and KUSESS

6. What size shoe does he wear?
10 or 11.

7. If he was to collect anything, what would it be?
he's not much of a collector. but he keeps everything that reminds him of me. aww. like seashells, and weird pretty stuff i easily get excited over. haha

8. What is his favorite type of sandwich?
he eats any kind of sandwich also. but recently he loved subway's chicken teriyaki.

9. What would this person eat every day if he could?
Nasi berlauk. Berperut melayu.

10. What is his favorite cereal?
Koko Crunch!

11. What would he never wear?
a tutu? haha.

12. What is his favorite sports team?
ah. easy, the gunners. since forever.

13. Who did he vote for?
Nik Aziz la for sure.

14. Who is his best friend?
afif, pokjak, me? haha

15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
Trying so hard to do things on my own, stubborn, trying to be independent when i know i couldnt. he gets frustrated everytime i turn into supergirl mode. urgh, me and my ego.

16. What is his heritage?
Kelantanese. :)

17. What is his favorite colour?
Black. Blue. Green.

18. What is his habit?
Gelak tak henti, menyakat, membahan, menyanyi, always wanting to try things, senyum dari jauh, asyik betulkan rambut bila nampak reflection of himself lepas tu tanya "ok tak rambut?", habis makan sebelum gf, pantang dicabar.

19. What is he proud of?
reverse parking because i still cant do that, of how fast he got good in sudoku than me, air hockey (if he wins la.), oh and me. :)

20. Lastly, do you think he will read this?
Absolutely. he was waiting for me to finish up. haha.


anyone with bf are welcome to do this. :)

Saturday, August 14, 2010

i'm yours



source: cardboardlove

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan al-Mubarak



Selamat berpuasa kepada semua rakan-rakan.

Tingkatkan ibadat masing-masing.

Selamat bertarawikh, bersahur, dan berbuka. Semoga amalan kita di bulan Ramadhan ini diberkati dan diterima-Nya. Amin.


p/s: kepada Miss Ika, hadapi bulan Ramadhan ini dengan tenang. Saya sentiasa bersama Ika. =)

Sunday, August 8, 2010

typical facebook


orang itu orang. you cant change that. just sit and watch.

image: tumblr

Akhirnya hilang juga 'P'

Hari ni bukan main seronok lagi Miss Ika, akhirnya boleh cabut juga sticket 'P' yang ada kat kereta. Tahniah sayang. =)

Drive carefully, jangan speeding, dan selalu aware dengan keadaan sekeliling masa drive. =)



"Pandu Cermat, Jiwa Selamat"






Saturday, August 7, 2010

suka- suka

click on the image to enlarge.


canon 400D
photoshop CS4


untuk boipren kesayangan.



Wednesday, August 4, 2010

a very, very quick update.

semester yang sangat busy, cakap kena laju, jalan kena laju, type pun kena la laju.

  1. design 2 seharusnya continue projek design 1, tapi dr badrul reject semua previous projects and we have to come out with new 'greeny' design.
  2. design 2 = sketching, full drawing by solidwork, working prototype, mechanics analysis, and exhibition. gila?
  3. dr badrul masih nak mengasah skill design kami dengan tambah program yang akan diusahakan kami sendiri; MMR10 which is we have to build a remote-control boat (all on our own) dan manage event race tersebut. formal.
  4. bladi hell depa semua lantik wa jadi SU. dengan dr badrul sekali nak wa. pegi depan wa declare semua putus kawan, depa gelak ingat wa melawak. semalam buat minit meeting kedua je tiga page. aku benci jadi seksiteri.
  5. semenjak jd SU, hidup dikelilingi paperwork, not meeting, minute meeting, surat jemputan VIP, surat tajaan.
  6. bila rebah dalam dunia realiti, sakit belakang, sakit tengkuk, sakit kepala tiba- tiba datang.
  7. PSM; bagaimana compressed air akan pusingkan tayar kereta? and at the same time kite boleh control speed dia?
  8. design: to improve or to make something new. tak terbayang la macam mana payahnya nak cari references.
  9. patutnya announce awal- awal, final year nak relax je, hirup saat- saat akhir jadi degree student. ni betimbun kerja tolak kat orang.
  10. bila banyak fokus kat benda penting, bende kecil tapi penting jadi remeh. macam makan. kereta pun dah kelabu 3 minggu tak basuh.
  11. minda tiada isian yang fun.
  12. tengok kilang evergreen dari bilik rasa macam nak pegi bom je.
  13. kalau kepala ika transparent sekarang, dah macam files berterabur kat desktop, semua terkeluar dari folder.
  14. tolonglah jangan tambah bebanan lain, dah cukup dah ni. take it easy.