Wednesday, April 29, 2009

Happy 1-year Anniversary


sudah setahun kita bersama.
tak sangka masa sungguh cepat berlalu.
saya harapkan agar jodoh kita berpanjangan.

Amin..

saya sayang awak... =)

Tuesday, April 28, 2009

pfft-pathetic.


5 Most Favorite Foods
1. (as everyone would know by now) nasi paprik ayam.
2. asam pedas ikan pari.
3. ikan siakap masak tiga rasa.
4. fries with choc sundae.
5. oh, and bloody durians. im so all malaysian.

10 Things I Love Doing
1. jumping on springy-bed when no one's watching.
2. put up my hair like a rockstar and strumming air guitar- when no one's around.
3. talking talking talk.
4. take pictures of my feet.
5. tidying up. but im no clean freak.
6. eat.
7. coloring. making something out of nothing.
8. riding the bus. find myself lost in the scenery outside the window.
9. bullying. so i feel all tough and cool. haha
10. being manja and gedik. i hated it but i found myself doing it all the time.

5 Things I Do When I'm EMO
1. complaining and whining.
2. screaming into a pillow like no one's bussiness.
3. eat. eat. eat.
4. listening to john mayer. he knows how to soothe me down. heh
5. do laundry. i'll wash everything.

5 Things I Love Doing When I'm Happy
1. eat. (mostly everything involve eating now).
2. helping people. sudd. being a good citizen.
3. doing sudoku.
4. go eat happy meal. haha.
5. go up the kitchen and help ibu with the cooking. haha.


5 Things I Want To Happen
1. global warming to end.
2. me owning a car. (pls!)
3. visualization of me holding a red psp in my hand to come true.
4. to get good results. (better than pesa i hoped! haha.)
5. to grow old with him.

Most Addicted songs
curr;
1. Leann Rimes - Cant Fight the Moonlight
2. Mirage - Pesawat
3. Kanye West - Heartless
4. PCD - Jai ho
5. Chris Brown - With you

5 People I Wish To tag
whoever, whatever, whenever.

Monday, April 27, 2009

leceh memang leceh.


a girl just need assurance.

over.


and over again.

Friday, April 24, 2009

lalala

hari ni kami tgk cte best...
berita susulan akan disampaikan lagi selepas ini...

Sekian...hehe

Edisi rumput



Rumput,
walau di mana jua tanah yang wujud, kau ada
walau di mana jua rekahan di jalan-jalan, konkrit-konkrit, kau tetap ada

rumput,
aku amat mengagumi semangat juang mu untuk terus hidup di muka bumi ini
semangat mu mengalahkan semangat Adolf Hitler untuk memerangi puak yahudi

rumput,
aku berterima kasih kepada mu
kerana kewujudan kau, muka bumi ini kelihatan amat indah sekali
kehijauan mu menyegarkan seluruh urat saraf ku
menginsafkan aku tentang kebesaran yang Maha Esa

rumput,
sekecil-kecil kau tetap ada gunanya
melengkapkan kitaran di muka bumi ini
memberi lembu-lembu juadah untuk terus hidup
agar kita dapat memanfaatkan daging serta susunya

rumput,
terima kasih atas segala yang kau telah curahkan
tanpamu, tiadalah ertinya kita bermain bola di atas padang
kerana dengan kewujudanmu, pergerakan bola itu akan bertambah lancar lagi menarik

rumput,
moga aku dapat melontarkan rasa hati ini lagi
supaya kau lebih dihargai oleh insan-insan yang lain


*cintailah flora dan fauna kita*

aku memang salah dalam semua perkara

aku memang bodoh
aku memang bangang
aku macam sial
aku selalu camni
aku mudah lupa
sume salah aku

Thursday, April 23, 2009

acceptance ep.3

time exam la tangan menggatal nak berblogging. haish! miang betol tangan ni. tapi takpe la, asyik mengira je kang demam datang semula. heh. alasan!

baru minggu lepas ika didatangi malapetaka dan petanda dari Allah s.w.t. cerita sini simpan sini beb. jangan pecah lubang. gua jatuh longkang. titik.

serius,lepas habis type 'titik' kepala ika dah terbayang muka-muka yang membaca. gelak. angkat kening sebelah (tanda ayat tergantung). dan berbagai- bagai lagi visualization yang mematikan mood untuk terus menaip. namun, ku gagahi jua. gini la cerita dia.

sampai kat belakang aked.

anak prof abas: ika, baru balik from jb ke? banyak barang..

ika-banyak-barang: owh. aah. bese la mak aku. ko dari mane?

anak prof abas: dari bilik lecturer stats. project dah leh amek kat blek dia. aku nak tengok carry mark. dia tade plak. (sambil gulung2 past year). ko pegi la amek projek ko.

ika-banyak-barang: (peh! baru ari kedua stadi week dh buat past year stats!) *muke rilek* erm. later la. aku exhausted. tangan aku pon penuh ni. ok la bye.

anak prof abas: bye!

jalan belakang aked tu penuh berpasir. ika pun berjalan la atas gigi longkang untuk mengelak possibility ada taik kucing dalam pasir. kang sia-sia crocs ni bercorakkan tahi kucen. sambil berjalan tu ika terfikir kat bilik air masak ada tak? past year stats letak kat mana ek ari tu? eh. minah tiga orang ni bestfriend ke? semua pakai hijau. yang kanan tu sekali lawa. eleh. tengok crocs ika la tuh, jeles la tuh. hehehee..

*kaboooommm!* tak dapat tangkap bunyi sebenar ketika tumbang.

"YA ALLAH!!" ika dengar makcik kat aked menjerit dan bunyinya semakin hampir.

ika dah tertiarap atas gigi longkang. separuh badan sebelah kiri berada dalam longkang. separuh lagi di atas gigi longkang. (kiut kan?) . awek tiga orang tu terkejut + tersengih. beg berisi blanket purple kesayangan yang masih berbau softlan diselamatkan dulu dari terlepas jatuh ke dalam longkang. dan dengan segala chakra yang masih tinggal dalam diri, ika push diri untuk bangun. ika bangun cam cool je. pastuh jalan semula. keadaan kembali normal. makcik kembali ke stall dia.

dalam perjalanan balik, lutut rase kebas+ sakit. lelagi bila bergesel dengan jeans. aaa! mesti calar-calar, darah-darah! tengok bawah kat lutut. mood dah down. nak nangis pun boleh. tak ramai orang ni. te-ta-pi. mata ika tertumpu kat jemari yang sedang memegang bag berisi blanket kesayangan. dirt+blood all over it. kebas. ouch!! baru rasa sakit la. hampagas. tahan lagi. tahan. sikit lagi sampai bilik. jangan nangis wo, tak cool.

sampai bilik. campak barang-barang (sekali tengok macam bangla jual kapet,betol memang banyak barang.), tukar baju, call boifren kesayangan. "ika jatuh longkang." tak, tak. tak buat pun bunyi sedih. cakap cool je, professional. padahal nak nangis dah nak leleh dah air mata. haha. pesa pun call ibu. beberapa minit kemudian, ibu call "ha, whats wrong?". "ika jatuh longkang tadi. hahahaha.sakittt". time ni sumpah nangis dalam gelak. ibu pun risau. siap suruh balik buat x-ray semua. ayah call pulak. "jatuh longkang. tengok mana?? macam mana boleh jatuh?". dunia menjadi chaos sebentar dengan berita ika jatuh. harapnya atok tak call pulak lepas ni. "qada' dan qadar yah..". "heh, pandai la ko." tiap kali sujud sakit lagi pale lutut ni. takpe la. kata budak meki. tough kan? (angkat tangan tunjuk muscle ciput).

esok nya jumpe chicks meet uncle hussein onn bitches. cerita la kat mereka.
"hahahahaha. ko ni fani la ika. miss kelam!". melekat terus title tuh. pesa turut tergelak besar dengan cerita di atas. glad he found that amusing. huh.



aku lah miss kelam dan sepupu tiga suku.


se-miss kelam aku pun, aku dah ada boifren!
HAHAHAHAHAHAHAHA!
gila riak nak mampos.




p/s: cerita pendek untuk en faisal baca sesudah selesainya perang dengan exam control.
p/p/s: ai lof yuuuuu!

Wednesday, April 22, 2009

akulah sepupu tiga suku.

its from anis. (sepupu yang paling loud!) haha.

geez. kena cerita 10 pasal diri sendiri.
here goes people.

  1. saya mahu lightsaber. siap lampu2 bagai.
  2. saya mahu kereta.
  3. saya mahu duet banyak.
  4. saya mahu kamera baru.
  5. saya mahu hp baru.
  6. saya mahu bag kat mng yang dah abes tuh. tak kire. pegi carik jugak.
  7. saya mahu abeskan degree cepat2.
  8. saya mahu psp 3000 merah.
  9. saya mahu demam ini hilang.
  10. saya mahu bercuti.
woops! bkan 10 bende yang kite mau eh??

heeeeee.

anugerah blog indah jatuh kepada:
  1. wanie sk
  2. sajidah
  3. raihana
  4. izzy
  5. kak bai
  6. reah
tahniah2!
sile claim badge di atas.

sepetang yang demam.

banging to: konspirasi bising internasional. oag.

hari panas. badan pun panas. agak nya sebab banyak sangat akta dok menghafal semalam. haha. kepala pusing. tengah hari baru bangun pasal chakra dah full. kepala dah takleh menghadap nombor. semalam habis je etnik dah menghadap. tu agaknya otak cam culture shock terus demam. so, buat bende gune otak belah kiri.





kipas ajaib. asal on je aku tersengih.




p/s: ibu. ika demam. hehe. ngade2.

Tuesday, April 21, 2009

p.t.a.t.w.






missing these monkeys!! =P

Sunday, April 19, 2009

no-name-



Maafkan saya,
jika kata-kata saya tidak seindah seperti yang diungkapkan oleh orang lain,
jika saya tidak dapat berikan kebahagiaan dan kemewahan seperti yang diperoleh
orang lain

Maafkan saya juga,
jika permohonan maaf saya tidak seikhlas orang lain,
jika saya tidak romantis dan tidak pandai memujuk pasangan sendiri seperti orang lain

Maafkan saya,
kerana ini adalah diri saya yang serba kekurangan lagi jahil
yang hanya mengemis simpati dari insan yang tersayang

Thursday, April 16, 2009

pesta buku datang lagi.


title konon macam pergi tiap tahun je, padahal ade la dah 6 tahun kot tak pegi. nak buat macam mana, mase tu skola tengah mid term exam, matrik tengah exam la, kat uni ni pun tengah exam. memang baik betul jadual dorang buat ni.

hajat nak pegi sangat-sangat. kot-kot ada jual buku-buku best second hand ke, best gak layan cuti panjang ni. booklist yang nak dibeli banyak, tapi fulusnya takde. mane la tau, kat pesta buku dia jual half price ke kan. heee. seronotnye. the two books on top of my list, which i think is impossible for me to own is:

  1. hati muda, bulan muda by A. Samad Said.
  2. daddy-long-legs by (forgot the author)
hati muda, bulan muda yang bukan satu cerita tu je, yang hard cover punye. yang compilation most of A.Samad Said works. i fell in love with the compilation the first time i laid my eyes on it. sorok dalam celah-celah buku kat rak sampai taknak bagi orang lain pinjam. haha. letak atas-atas. bukan nya ada orang nak bace pun, buku lama kan. sepanjang dua tahun, ika je yang pinjam buku tu, along with daddy-long-legs. if i remembered it well, daddy-long-legs sebuah novel himpunan surat-surat seorang anak kepada ayah angkat dia. but none of her letters received any reply. sedih sangat. i bet the father must be crying too reading through her letters to him. well, for hati muda, bulan muda (or the other way round), was like visualising what was it like for young love to survive in the 60's or 70's, which either was for A.Samad Said's era.

seronot baca buku yang can put your mind on something else, like it can drift you to somewhere else or as you can say it, take you on a journey. as most people agreed, reading is the cheapest travelling method you can get. hee.




p/s: anyone want to throw away his or hers daddy-long-legs or hati muda, bulan muda might want to consider giving it to me, or sell it to me cheaper. cos im not sure if the books are available in stores now, i just figured it might be limited and may only be avaiable in museums and librabries.


GLORY GLORY MAN. UNITED!

Go Gunners Go!!!


Nampaknya perlawanan Liga Juara-Juara di antara Arsenal dan Villareal pada malam tadi memihak kepada Arsenal dengan kemenangan 3-0 di Emirates Stadium. satu saat yang amat menggembirakan penyokong Arsenal setelah kecewa dengan perlawanan pertama menentang Villareal yang hanya berkesudahan 1-1. namun begitu, Adebayor berjaya menjaringkan gol lipat gunting yang amat menarik sekali yang pasti tidak akan dapat dilihat dalam perlawanan liga bola sepak tempatan kita.hahaha.

gol-gol dalam perlawanan semalam telah dijaringkan oleh Theo Walcott, Emanuel Adebayor dan juga Robin van Persie menerusi penalti. kalo nk info lebih lanjut, sila layari www.arsenal.com...hehe

video

Monday, April 13, 2009

acceptance ep. 2


a fact to be told. im not gonna be watching confession of a shopaholic in cinema. or go gaga and aww over it in the darkness of the cinema. the movie probably is no more in the cinema by now.

its disappointing yes, since ive been so looking forward for it. i've been reading kinsella's since i was fifteen. watching one of the novel came to life (movie to be exact) would be like watching a dream coming true. luckily i handled the situation lightly. i didnt broke down n cry. though it was like so going to come true since its screening in malaysia was dated on the 26th of march! what a birthday present it would be! but yeah, i acted like a mature woman. i should receive an award for that.






pfft. yep, im downloading it illegally. arrest me. im being pathetic.

ketidakpuas hatian ep. 3


it amazes me just how many malaysian bloggers are blooming nowadays. ramai sudah celik IT, dan menggunakan freedom of speech melalui media blog. some came out of nowhere, some were expected to write in blog (means sume bende yang boleh register, boleh publicy kan dia, dia ade). this sort of person tend to make the cyber space crowded! bukan takat tu je, kekadang ym dia pon penuh. maen borak je ntah sape pon. org jenis cmni dikategorikan sebagai attention seeker. kalau tak dapat attention sedemikian, tido tak lena. biasa kategori ni perempuan la. kalau dulu bab luah- luahan dia asyik duk telunjuk kat perempuan je, skang lelaki pun dah tak terkecuali. kadang-kadang lelaki pun terlebih emo. lebih kurang kategori attention seeker.

ape tujuan berblogging? ada la satu masa dulu, ika bloghopping ke satu blog kawan sekolah. dia ni kira golongan yang baik + alim la. most of the post adalah berunsur dakwah, dan nasihat. tapi ada juga secalit post tentang diri dia, perubahan dia. ada la satu hamba Allah ni masuk dan tanye ape konsep yang cuba diketengahkan dalam blog ni? atau pun senang faham apa tujuan kau tulis blog ni? ika dah naik pelik dah. ada konsep ke dalam berblogging? ade rules stated somewhere ke? member tu jawab rilek je, "tade konsep.=)" seolah2 dia menyatakan genre tulisan dia tidak boleh dicampur adukkan. laaa.dah blog orang tu kan? suka hati dia la nak type ape pun. takde kene tangkap ISA pon. and just who make that person lord of all blogs? its a free country.

its sometimes makes me think why people wants to expose themselves to public like that? its like appearing naked to the world. yes world. world wide web. duhh. and i dont mean it in blogging only. facebook, friendster or whatever social network there is, is sort of like blogging if you ask me, but for lazy-ass of course since everything is just a click away. u can observe people trying to make every conversations, every fights, every excitements in his or her life public. come on, so what? you think you are rockstar? i pity these group of people actually. it is so obvious they are trying to seek attention. or their life just plain dull and they had nothing else to do. or probably they like people to jaga tepi kain dorg, so the next day people ask them, they would go like "hey, how dya know that?". pfft. so so pathetic.

yeah, i used to be in that kind of group. but as i remember it well i usually didnt let my readers know on all of my doings. i've deleted most of my social networks account as i refuse to be involved or to be viewed as one of them. now i rarely spend my time online, as there are real problems to deal with. and i dont need more from virtual space. i figured its safer to spend my time on novels and sudoku (finished 2 books already. yay me!) and sketching. plus, it intrigues my passion for writing in blog when people go "weh, update la!" =)

Sunday, April 12, 2009

acceptance ep. 1

girls mostly sucks at driving.
and im the living proof of it.
maybe the only thing im allowed to drive is a tank.


phew. its gonna took me a while to get these flashbacks stop playing in my mind.
and hopefully i'll mature.

Tuesday, April 7, 2009

ketidakpuas hatian ep.2

kenapa semua jenis machine macam tak suke ngan ika? bile ika gune je, rosak la, usb port takleh detect la, not charging la, wireless spot not found la padahal roomate yang kat sebelah ni siap leh streaming tengok tv3 dengan bahagianya.. haihh.. macam- macam.

apakah yang ika pegang semua akan rosak dan malfunction? ke ada orang tak puas hati ngan ika pastuh dia pi letak cip-cip kat semua machine supaya benci ika. pastuh one day dorang ada agenda sendiri untuk bangun dan attack ika ramai- ramai. macam cite small soldiers tuh. if it as i imagined its going to be. i better get prepared.

Sunday, April 5, 2009

Biane...



I'm sorry for what I did
I'm sorry for the way I look
I'm sorry for what was said
I'm sorry for the time I took


Saturday, April 4, 2009

ketidakpuas hatian ep. 1


aku tak puas hati betul (guna aku plak, tengah marah ni). kenapa ada diskriminasi jantina lagi dalam menuntut ilmu? lagi-lagi course macam mekanikal ni la. haihh. sabar je la kami kaum hawa ni. ada ke dipersoalkan kebolehan kami, kononnya kurang imaginatif la, kurang kuat la, semuanya serba kurang. di atas under estimation orang, kami terpaksa speed up, malah berusaha lebih keras dari kaum lelaki supaya saing atau lebih hebat dari mereka. tapi jarang sekali kami riak setelah berjaya. rilek je. salute to girls!

"awak sure ke awak bleh buat?"
"besenye pompuan dia lemah sket bab- bab ni."
"korang buat report ngan minute meeting je la."

pergh2! hangin satu badan. bukan la niatnya nak beritahu wanita ni lagi hebat dari kaum lelaki. tapi kami demand respect dan expectation juga. balik2 bagi buat paperwork. bosan la. ada la sebab apsal kitorang ambil course macam ni. kitorg suke field work. suke get dirty. bukan semua perempuan suke keje duduk2 lepak. we demand to be treated equally. in studies. bukan dalam semua hal. tak banyak pun mintak.

semalam aku siap kan test autocad sebelum tamatnya masa test. ada la 2 tiga orang lagi perempuan yang bangun dan meninggalkan test autocad. agak ramai yang terkesima. perempuan siap dulu. heh. yang lelaki, baru sorang je keluar. lepas keluar baru dapat tahu drawing aku ada silap. haha. tah pape tah. bukan nak tunjuk lagak ke ape. tapi ni menunjukkan kami juga boleh buat drawing autocad, sama macam kaum lelaki lain. mungkin lebih hebat lagi. haha. no offense guys. but that's fact.

here's another thing. girls arent brave enough? tell me, kalau korang yang berjalan pergi kelas kan, berapa ramai lelaki yang berjalan sorang2? haihh. payah nak jumpe. dia mesti bergerak segerombolan. kalau lambat biar ramai- ramai lambat, baru tak malu sangat. kalau datang lambat kelas lagi elok kan? buat big entrance, glamer lebeh.

lepas tuh, ramai- ramai la baru leh ushar awek2 tepi jalan. kalau sorg2, huh, satu bunyik pun tak keluar dari dia. pemalu teros. sopan! twit2 la, (whatever the sound they are making) yang macam panggil tikus tuh. is so pissing me off. hello? kitorg ni ape? sesedap suke ati merah jambu kau je nak panggil orang macam tuh. what happened to a simple hello? or assalamualaikum? i put on my earphones everytime i walk to class untuk mengelakkan dari terdengar nya bunyi sedemikian dari kaum lelaki yang terlebih hormon tuh. dan juga untuk mengelakkan dari naik nya darah dan buat aku berpatah balik and kick their balls off. bukan la nak cakap aku ni hot sangat ke apa sampai orang fewit2 pun takleh terima. masalahnya, tak kire cun atau tak, asal ade awek lalu je keluar la bunyi tuh. so immature. ramai- ramai berani la, cube kalau sorang2? aaaarrgghhhh! treat us equally, or better. kalau zaman dulu, wanita tu tinggi darjatnya. perlu diprotect. ni kitorg kene layan cam tikus plak. haihhh

angin!