Wednesday, July 1, 2015

photo-ready skin! with BBPlus Collagen

Assalamualaikum!

Maaf lama menghilang, tak ada laptop at the moment, sekali bila dapat wahhh seronoknya menaip! hahah.

Okay, tujuan 'timbul' harini sebab nak share kebaikan BBPlus. Seronok sangat bila mentor cakap "okay, hari ni kita war-war kan BBPlus". Something i can babble a lot on! haha.

Betul, bila kita dah cuba, baru senang nak share.

Hmm, biasala kan sejak jadi mak-mak ni memang tak sempat nak melawa, letak foundation ke apa ke, tudung pun pakai tudung sarung je. Masa lepas pantang tu memang nampak tua la, dengan eyebagnya, dengan badan out of shape nya.

Masa bujang dulu patutnya dah start consume dah untuk prepare body, sebab semakin meningkat usia, semakin menyusut kolagen yang ada dalam badan kita. hmm, mesti pelik kan? eh kolagen ada dalam badan? Ada, kat mata, kulit, joints, rambut dan organs. Kita ni ladies, go through birth, kerja lagi, kemas rumah lagi, lagi cepat la badan dan kulit kita tua sebelum usia. Tengok kesan kekurangan kolagen kat gambar bawah ni. Gulp!




Ika dah masuk kotak ketiga dah amalkan BBPlus, Alhamdulillah, kesannya positif. Jerawat kecil kat dahi dah tak naik- naik, sakit joints kat belakang lutut dan tulang belakang sejak pantang dah hilang, kulit wajah pun dah tak nampak kusam. Ni nak share gambar masa dalam kotak pertama BBPlus lagi. No filter or edit ok? Hehe.



Happy sangat! Kalau tak makcik- makcik tegur "kenapa nampak tua sangat?". Kulit dah cerah, merah- merah gittew. Hiks. Jom tengok apa sebenarnya yang BBPlus buat kat consumer dia? Kita tengok kebaikan consume BBPlus ok,




Sebenarnya, kebaikan BBPlus ni beyond kecantikkan sahaja. Tapi biasa la kita hidup dalam dunia selebriti, materialistik. Kecantikkan tu lebih penting dari kesihatan. Hehe. Joking! Tapi betul la, siapa tak nak cantik kan? Suka bila dipuji, 'Wahh, anak 3 pun nampak macam darjah 6!' Suka kan? 



Cara nak consume pulak mudah je. Bancuh 1 sachet BBPlus dengan 150ML air masak. Bertuahkan ummi guna cawan Fattah. Hehe. Ni masa awal- awal tak reti agak 150ml, lepas tu senang dah agak airnya. Consume best before hitting the sack, sebelum tidur ye! Rasa sedap macam ribena, sehingga menjilat tepian bibir. Hahah.

1 kotak BBPlus mengandung 20 sachets which is good for a month. Masa datang bulan jangan consume ye! Easy peasy kan?? Tak payah dah nak rebus rumpai laut lepas tu nak letak dalam jelly supaya sedap tekak menelan. Sekarang ada dalam sachet je, tinggal bancuh je. 

Nah ni nak bagi lagi suka ni, ika nak bagi harga promo untuk BBPlus, bagi sesiapa yang nak cube.
Mudah je. whatsapp ika at 0197772600, dengan ayat "miss, saya baca kat blog pasal BBPlus.." 
PASTI, GERENTI dapat harga special.

1 kotak BBPLUS COLLAGEN
NP: RM198
Ika's price: RM178! SAVE RM20!

Combo Buy 4 Free 1 (until August 2015 only)
NP: RM792
Ika's Price: RM 710! SAVE RM82!

Cepat-cepat! Tengah baik hati ni! hehe.
okay, until next time! As-Salam! Be good to one another!


1 comment:

NZ Cleaning Services Malaysia said...

Nice post..keep it up...(http://nzcleaning.blogspot.my/)