Friday, July 31, 2015

Kurus? Naturally

Assalamualaikum!

Hari ni nak cerita pasal dua lagi produk Hai-O, yang digabungkan kebabomz meletuppzz jadi #setperutkempis yang dah viral kat instagram dan facebook iaitu Mineral Coffee and Garlic.

Kalau nak kurus dan nak hilang ilusi perut maju ke depan tu, boleh la cuba set perut kempis ni. Set ni dah membantu ramai orang untuk kurus dan juga antara reason kenapa ramai join jadi entrepreneur Hai-O. Apa yang bestnya dua benda alah ni?

Mineral Coffee dulu eh?
Kopi mix ni bukan sahaja sihat malah berkhasiat. Selain aroma kopinya yang wangi menusuk kalbu, kalau bancuh kat office ni boleh mengundang kemarahan akibat tidak share haha, malahan kopi ini mendatangkan banyak benefit kepada peminumnya. Sebabnya dalam Mineral Coffee ini ada Garam Buluh. Apa bagus sangat Garam Buluh tu?

Garam Buluh kalau ikut kata orang-orang Cina untuk panjang umur. Haha. Atau dalam erti kata lain sihat sampai tua la. Tengok je la kat hospital, yang banyak warded orang tua kene diabetes, sakit kidney semua majoritinya orang cina ke melayu? Jawab sendiri ye.

Garam Buluh ini bersifat alkali, jadi ia akan bantu neutralize acid berlebihan dalam perut terutamanya ketika lapar.That's way consumer yang ambil mineral coffee masa breakfast kenyang sampai tengah hari. Elok juga, tak mengunyah je kat office, bagi perut rehat, minda fokus pada kerja. At the same time, dah tak makan tu boleh la kurus!

Kenapa tak telan je garam buluh? Lagi senang nak kurus? huishh, garam buluh ni kalau bau tak boleh nak telan dek tekak. Sebab tu dicampurkan dengan kopi, supaya mudah diterima tekak.

Satu lagi yang saya suka pasal Mineral Coffee ni ialah ianya juga adalah source of energy dan proven milkbooster untuk saya. Selalunya lepas saya direct feeding mesti pump dapat sikit je. Tapi sejak consume Mineral Coffee saya dah boleh buat stock. Stay-at-home pun boleh buat stock! Rare ni! hehe. Husband pun belikan saya deep freezer untuk simpan stock susu Fattah, Alhamdulillah, mudahan dapat susukan Fattah sampai umur 2 tahun.

Ok, enough babbling! Mana nak dapat mineral coffee yang digembar-gemburkan? Of course la from ika! hehe. Tengah ada promosi as below, or keep yourself updated by following kedai kecik saya di instagram @sapphira_dream. Whatsapp nak borak- borak dulu pun boleh 0197772600 :)


No comments: